Grillad makrill med färskpotatissallad, pinjenötter, lök och tomater.
Antal portioner: 4
- 700 g makrillfilé
- 600 g färskpotatis
- 12 st schalottenlökar
- 4 st salladslökar
- 1 ask cocktailtomater
- 2 msk olivolja
- 1/2 st lime, pressad saft
- 1/2 dl pinjenötter
- 1 st rödlök, finhackad
- salt, peppar
Gör så här
- Skär bort benraden från makrillfiléerna och snitta ett par gånger genom skinnet.
- Skrubba eller skala potatisen. Koka den nästan färdig. Skala schalottenlökarna och lägg ner dem när ca 5 minuter återstår. Lägg efter någon minut ner salladslökarna. Slå av vattnet och låt ånga av.
- Dela tomaterna. Vänd samman dem med potatis och lök. Tillsätt olivolja och smaka av med pressad limesaft, salt och peppar.
- Rosta pinjenötterna gyllenbruna i torr panna.
- Grilla makrillen vackert rutig. Krydda. Lägg upp och dekorera med pinjenötter och rödlök.
Variera med att pensla över lite pesto innan de tillagas.
( Recept från recept.nu )