Ett mycket gott recept på grillad havsabborre.
Recept: Grillad havsabborre
Antal portioner: 4
Havsabborre kan du köpa antingen som kotletter eller som filéer. Här används den senare varianten.
- 4 bitar havsabborrefilé á 150 g
- 2 tsk rapsolja
- 1 tsk koriander, malen
- 1 tsk oregano, torkad
- salt och malen vitpeppar
- Citronsmör:
- 50 g smör, rumstempererat
- 1 st citron
- 2 msk bladpersilja, hackad
- 1 klyfta vitlök, pressad
- salt och svartpeppar, malen
Till servering:
Blandad sallad
Citronsmör: Rör smöret mjukt. Riv ner det yttersta gula skalet på citronen och pressa i en tsk saft. Blanda ner persilja, vitlök, salt och peppar. Ställ svalt till servering.
Fisk: Pensla fisken med olja. Krydda med koriander, oregano, salt och peppar.
Grilla först 1 minut med skinnsidan ner. Vänd och grilla ytterligare 3 minuter på köttsidan. Servera fisken nygrillad på sallatsbädd med citronsmöret till.
(Recept från recept.nu)