Citronstekt hälleflundra med caesarsallad.
Recept: Citronstekt hälleflundra med caesarsallad
Antal portioner: 4
- 4 bitar hälleflundra à 160 g
- Smör till stekning
- 1 dl pressad citronjuice
- 1 msk honung
- 1 tsk malen svartpeppar
- Caesardressing:
- 2 st äggulor
- 2 dl olivolja
- 100 g riven parmesan
- 1 msk hackad vitlök
- 0.5 dl mjölk
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 st sardell
- romansallad
- salt och peppar
Gör så här:
- Värm upp citronjuicen i en kastrull och reducera, det vill säga koka ihop tills 1 matsked återstår, tillsätt honung och svartpeppar. Tag av citronjuicen från plattan och pensla den på fiskens översida.
- Hetta upp smör i en stekpanna och stek hälleflundran, cirka 2-3 minuter på varje sida.
- Caesardressing: Mixa ihop äggulor, vitlök och sardeller. Häll i oljan droppvis under vispning tills det blir en krämig sås.
- Tillsätt parmesanosten och smaka av med salt och peppar. Blanda i salladen och servera den tillsammans med fisken.
(Recept från recept.nu)